Zelfvertrouwen opbouwen

Hoe zelfvertrouwen opbouwen?

Zelfvertrouwen opbouwen klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Voor mensen van wie het zelfvertrouwen door wat voor omstandigheden dan ook beschadigd is, kan zelfvertrouwen opbouwen misschien wel de grootste uitdaging van hun leven zijn. Zelfvertrouwen is uw eigen ik, het is wie u bent en als het ware uw persoonlijkheid.

button

Het is het vertrouwen dat u heeft in uzelf in alle aspecten van het leven. U kunt hierbij denken aan prestaties op het werk maar ook aan relaties met uw partner, kinderen en andere mensen om u heen. Als u te weinig of zelfs helemaal geen zelfvertrouwen heeft wordt u neerslachtig en denkt u soms niks in het leven aan te kunnen.

Zelfvertrouwen opbouwen, elke dag meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen opbouwenTijdens uw jeugd bouwt u automatisch zelfvertrouwen op. Dat gebeurt al bij baby’s als ze zichzelf kunnen laten omrollen of eindelijk het vertrouwen hebben in zichzelf om met losse handjes te staan. Uw hele leven door blijft dit zelfvertrouwen opbouwen doorgaan. Den bijvoorbeeld aan de eerste keer dat u kon lezen, fietsen, bij het halen van de CITO-toets, bij het uitzoeken van uw partner, bij het krijgen van uw baan, bij het kopen van uw huis etc.

Dit is allemaal automatisch gegaan. Niemand heeft u deze gave gegeven en u heeft dat helemaal zelf gedaan. Het zijn bepaalde situaties in uw leven die hier verandering in kunnen brengen. Vaak is het de situatie die bepaalt hoe u zich voelt, en de reactie van andere mensen wat voor een impact dit op u heeft.

Als u genoeg eigenwaarde en zelfvertrouwen heeft kunt u hiermee omgaan, omdat u zich sterk voelt en in balans en wel tegen een stootje kunt. Is uw zelfvertrouwen verstoord dan kunt u volledig uit het veld geslagen worden. Niemand zit voortdurend goed in zijn vel en niemand heeft honderd procent zelfvertrouwen.

Een goede stemming kan wisselen en dat heeft vaak te maken met invloeden vanuit het onderbewustzijn, zoals bijvoorbeeld angst wat uw zelfvertrouwen triggert. Waar angst de overhand heeft, is er weinig zelfvertrouwen en bij mensen met voldoende zelfvertrouwen heeft angst weinig invloed.

Hoe meer u zich bewust bent van uw tekortkomingen, belemmeringen en angsten, hoe gerichter u deze kunt aanpakken en hoe minder belemmeringen en angsten hoe beter u in uw vel zit en kunt presteren en functioneren. De impact van het zelfvertrouwen leert u op cursussen of trainingen. Meer zelfvertrouwen opbouwen kan een eenvoudig proces zijn als u maar goed ondersteund wordt. Het volgen van een cursus zelfvertrouwen opbouwen is heel verstandig en is zeker online gemakkelijk te vinden.